Snabba och praktiska mellanmål

Magen börjar oftast kurra i de minst lägliga situationer. Den kan t.ex. gärna sätta igång på mötet med arbetskollegorna, när du är på väg till gymmet eller när du plötsligt behöver jobba över. Mellanmål är dock inte enbart för den som kommer senare hem till middagen, utan är något som de allra flesta behöver för att kunna hålla energinivån uppe hela dagen.

Hunger gör dig inte bara okoncentrerad på uppgiften som du har framför dig, utan det kan också göra dig trött, ge dig huvudvärk eller få dig att känna dig hängig. Med ett snabbt och enkelt mellanmål kan du vara säker på att alltid stilla hungern innan magen börjar kurra ordentligt och på så sätt hålla dig mätt och glad. På internet finns det idag mängder med bra och enkla recept som du kan använda dig av, men kom ihåg att det också finns ett färdigt och bra mellanmål som du bara behöver stoppa i väskan. De färdiga knäckebröden från Wasa är en riktig storfavorit som passar lika bra i portföljen som i handväskan eller skolväskan!

Gör dina egna snabba mellanmål

Låt oss säga att du inte vill använda färdiga mellanmål den här gången, utan vill göra dina egna! Härligt! Vi har plockat ut några av våra absoluta favoriter som går snabbt att förbereda och som håller dig riktigt mätt och glad.

Grönsaksbar med kikärtor – Med kikärtor kan du göra dina egna billiga och nyttiga mellanmål. Det här mellanmålet passar för dig som behöver något mer matigt och som är sugen på salt. Basen består av kikärtor som tillsammans med andra rivna grönsaker är pressade till en god bar. Dessa passar dessutom bra att frysa, vilket gör att du kan göra storkok och ha färdiga mellanmål redo.

Nötbars med jordnötssmör – Bars är utmärkta att ha som mellanmål och därför tipsar vi gärna om ett flertal sådana. Älskar du nötter så är denna nötbar med jordnötssmör något som passar dig. Baren är både matig, nyttig och väldigt mättande. För den som inte tål nötter kan man ersätta basen med pumpasmör och tahini!

Äppelsmoothie – Med en äppelsmoothie får du inte bara något riktigt gott och uppfriskande, utan du får även ett mellanmål som går snabbt att förbereda och som kostar väldigt lite. Köp hem lite extra äpplen nästa gång och skär dem i bitar innan du fryser in. Äpplena mixar du sedan tillsammans med vita bönor, alternativt havregryn. Tillsätt gärna kanel och kardemumma, så smakar det som en äppelkakssmoothie.

Banankaka – Banankaka är alldeles utmärkt att ha till mellanmål och ger dig energin du behöver för att orka med dagen. Här kan du med fördel använda dig av övermogna bananer, eftersom det ger en extra sötma till kakan. Det innebär också att du inte behöver ha i socker. Vill du göra den extra söt kan du kombinera bananen med riven morot. Mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mostra