Så får du till en saftig köttbit<

Grilla inte för lång tid"

Den typiske svenske mannen drar på sig förklädet och ansvarar därefter för grillen. Vad kan gå fel? En hel del. Det största felet som de allra flesta gör är att köpa kött som är rent från fett. Fläskkotletter som säljs i Sverige har vanligtvis varken ben eller fett kvar. Utomlands är det vanligare att det sitter kvar. Genom att låta fettkanten vara kvar blir köttet både mörare och mer smakrikt. Man behöver inte äta upp kanten utan efter tillagningen kan den skäras bort. Marinera gärna köttet innan det grillas. Fläskkött som grillas ska vara genomstekt men får absolut inte bli torrt eller bränt.

Bjud vännerna på en mör biff

Vet du inte hur flankstek eller fransyska ska lagas till? en köttgesäll listar här 9 saker du önskar att du visste om kött. Hur många gånger har man inte stått där i affären och det är extrapris på en bit kött men man köper det inte för man har ingen aning om vad det är eller hur det ska lagas till. Vill du bjuda vännerna på en saftig biff lika mör som på den fina restaurangen finns det några enkla knep. Det bästa nötköttet kommer från ko, kviga och kastrerad tjur. Med mindre könshormon i musklerna blir köttet mjukare och därmed blir biffen mörare. Välj en bit med fettmarmorering för mer smak.

Smakar lamm kofta?

Smakar lamm kofta? Nej, det gör det inte. Förr i tiden var djuren troligtvis äldre när de slaktades, därav den uppfattningen. I dag slaktas de tidigare och köttet har en mild och fin smak. Låt benet sitta kvar vid tillagningen eftersom det ger en mustighet i smaken. Lamm behöver heller inte vara helt genomstekt utan låt det vara lite rosa. Viltkött ska tillagas mycket försiktigt om du vill att det ska vara saftigt. Eftersom det är ett mycket magert kött blir det lätt torrt och tråkigt om du tillagar det för länge. Om du använder fryst kött kan du låta det tina långsamt i kylskåpet för att få bästa resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mostra