Grilltips till sommaren

Nu när sommaren kommit med sol och värme vill allt fler ta fram grillen och laga mat ute istället för inomhus. Det finns dock en del saker som är värt att tänka på innan man sätter igång och börjar grilla. Kryddning, värme, tändveden och annat är sådant man behöver ha koll på, helst innan man börjar starta grillen, för att få det bästa resultatet med så god mat som möjligt.

Vad kan gå fel?

Det finns flera vanliga misstag man kan göra när man ska grilla. Ett av de vanligaste är att man har för bråttom att lägga på köttet efter det att man tänt grillen. Det slutar då ofta med att köttet blir bränt på utsidan och rått inuti eftersom värmen varit för hög. Det är också vanligt att man använder fel grillmaterial. Ska man grilla stora köttbitar är det bra att använda briketter, eller gasol då värmen håller längre och blir jämnare.

Om något går fel

På sommaren när man äter gott och mycket kan man få olika hälsoproblem. Man kan till exempel få problem med tänderna, och sker detta när tandläkaren har stängt är det bra att kunna få akut tandvård vid tandvärk. Det är även bra att ha värktabletter hemma för att minska den värsta smärtan. Man kan även köpa en tillfällig fyllning för trasiga tänder på apoteket som en akut lösning tills man kommer iväg till tandläkaren. Det finns också flera huskurer mot tandvärk, men om de fungerar är svårt att säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mostra