Fördelar med induktionshäll

Jämfört med en traditionell spishäll finns det många fördelar med en induktionshäll. Den fördel som man sannolikt märker först efter att man har skaffat induktionshäll är att den värmer upp kastrullerna och stekpannorna betydligt snabbare än en vanlig spis. Det går till exempel tre gånger snabbare att koka upp vatten på en induktionshäll.

Detta gör att det blir lättare att laga mat på en induktionshäll, eftersom innehållet i grytor och kastruller reagerar direkt – både när du sänker och höjer värmen. Det går med andra ord inte bara snabbt att värma upp mat snabbt, utan värmen sjunker också snabbt. Det gör att man får mer eller mindre samma kontroll över matlagningen som man kan få med en gasspis.

Skillnaden mellan en gasspis och en induktionshäll är dock säkerhetsaspekten. Förutom att man med en induktionshäll slipper hantera en öppen låga och gas, med alla risker det innebär, har en induktionshäll också den funktionen att värmen på plattan stängs av automatiskt så fort man tar bort en kastrull eller stekpanna från den. Det beror på att värmen kommer via induktion, och induktionen bryts när man lyfter bort kastrullen eller stekpannan.220px-Kookplaat_inductie

En nackdel med en induktionshäll som man dock måste vara beredd på är att bara särskilda kastruller fungerar – man kan alltså behöva byta ut vissa eller alla sina kastruller i samband med att man köper en induktionshäll.

Om du vill ha tips på maträtter som du kan laga på din induktionshäll ska du gå in på Matklubben.net, där du hittar tusentals recept för alla smaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mostra