Få familjen intresserad av matlagning

Ofta är det en person som står för matlagningen i familjen. Ibland lagas det bara mat på helgen och då är det lätt att ta något snabbt, eller att åka och hämta snabbmat. Just för att det är helg är det inte heller ovanligt att man går på restaurang. I veckorna äter man ofta på jobbet eller i skolan och sedan blir det bara något lättare på kvällen. Det finns helt enkelt oftast inte tid till annat och det är jobbigt att stå i köket fram till sent på kvällen när man ska arbeta dagen efter. Hur får man egentligen familjen att bli mer intresserad av matlagning?

Julklappar med matlagningstema

Oavsett om man ska köpa en julklapp till pojkvän eller till mamma kan man välja att köpa något som kan användas i köket. Det finns flera roliga redskap och annat som kan användas. En annan idé är också att man sätter ihop en liten korg med olika godsaker som man sedan ger bort. Det är både ett billigt och kreativt sätt att ge underhållning en tid framöver. Det är dessutom gott och något man har nytta av.

Lättlagade rätter

Även om man inte har lust att stå med långkok på varken vardag eller helg finns det lättlagade rätter som inte tar mer än en halvtimme att laga. Varför inte prova att göra egna hamburgare istället för att köpa snabbmat? Egen pizza går också snabbt att laga och ofta får man en större portion som också är hälsosammare än den köpta pizzan.

Lära barn laga mat

Det är alltid en fördel om barnen får vara med och laga mat. Det kommer de ha stor nytta av när de blir äldre och dessutom kan de hjälpa till med olika saker om det skulle vara lite stressigt med matlagningen någon gång. Om något skulle hända så att barnen måste vara ensamma hemma är det också en klar fördel om de kan laga något enklare på egen hand. Det beror såklart på hur gamla barnen är. Små barn bör aldrig få använda spisen på egen hand, och de bör inte heller vara ensamma hemma särskilt länge.

Laga mat tillsammans

Ett annat sätt att få familjen att bli mer intresserad av matlagning är att man helt enkelt lagar mat tillsammans om köket tillåter det. Ibland har man helt enkelt ett för litet kök. Många gånger går det dock att lösa genom att någon skär grönsaker vid köksbordet, rör sås eller liknande. När hela familjen involveras i matlagningen blir det ofta betydligt roligare. Man kan passa på att prata om sådant som hänt under dagen, diskutera olika saker och en hel del annat. Sedan kan man njuta av maten i lugn och ro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mostra