Bli en bättre hemmakock

Oavsett om du har lagat mat i många år eller om du är en nybliven hemmakock vill du säkerligen att maten du tillagar ska smaka gott. Det är en konst i sig att kunna laga mat, även om de allra flesta vuxna vet hur man steker korv och kokar pasta. Det kommer att komma många tillfällen då du vill bjuda på något extra smaskigt eller när du bara vill bli en bättre matlagare. Arbetar du som kock till vardags eller är chef över en restaurang får du säkerligen god mat varje dag, men för andra är det inte lika vanligt. Ett företag kan dessutom använda sig av ett bemanningsföretag i Malmö när de vill säkerställa att det finns kunnig och professionell personal på plats.

Vi har sett till att samla de absolut bästa tipsen som kan göra dig till en bättre matlagare. God mat är något som alla ska kunna få ta del av!

  • Vitlök – Vitlök används ofta i mat för att ge den mer smak, men hur du bearbetar löken kan vara av stor betydelse. Pressad vitlök ger t.ex. maten en mer besk smak än om du skulle skiva den.
  • Kött – Har du problem med torrt kött? Ingen fara. Säkerställ att plattan är ordentligt het innan du lägger på köttet och håll inte på att pilla. Ju mer du vänder och vrider desto mer vätska kommer köttet att ge ifrån sig, vilket du vill undvika.
  • Pastasås – Har du problem med att få pastan att suga åt sig såsen, då kan det bero på att du har använt dig av olja. När pastavattnet har runnit bort återanvänder du lite av vattnet istället för att ta olja för att förhindra att det klibbar ihop.
  • Köttbullar – Hemmagjorda köttbullar är riktigt gott, men de kan lätt bli torra och tråkiga. Börja med att bryna köttbullarna i pannan och avsluta den sista tillagningstiden i ugnen. 15 minuter på 175 grader brukar räcka.
  • Mat utan smak – Tråkigt när maten inte smakar någonting. Det kan dock ha att göra med att du har kryddat när maten redan är tillagad och klar. För att maten ska suga åt sig av smakerna ska kryddning ske under tillagningen.
  • Grönsaker – Att koka grönsaker är i sig ingen konst, men risken är stor att de blir mosiga och tråkiga. För att undvika detta är det viktigt att du lägger ner de i vatten som redan kokar. Direkt efter kokningstiden tar du upp och sköljer av grönsakerna med kallt vatten.
  • Potatismos – Har ditt potatismos blivit som klister? Då är det dags att du lägger ifrån dig elvispen och istället satsar på en potatispress eller potatisstöt. När du vispar hårt och för länge frigör du stärkelse som orsakar klisterkänslan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mostra